Teakfa, Termékápolás, Tömörfa bútorok

10 dolog, amit tudnod kell a teakfáról

tömörfa bútor ára

A teakfa (tikfa) egyszerűen lenyűgöző, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek az egyik legértékesebb tömörfa bútor alapanyaggá teszik. Magyarországon még sokan nem hallottak erről az egzotikus fáról, bár kaphatóak teakfa bútorok már nálunk is. Vajon mitől olyan különleges ez a fa?

 

STELLE teakfa fürdőszoba szekrény bal 30

STELLE teakfa fürdőszoba szekrény bal 30

 

  1. A teakfa egy trópusi fafajta, ami akár 40 méter magasra is megnő. Megtalálható Dél-és Délkelet Ázisában, Indiában, Malajziában, Thaiföldön és Burmában is.
  2. Ennek a csodálatos fának aranybarna vagy középbarna színe van. Idővel csodálatos ezüst színűre patinásodik.
  3. A teakfa egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy hihetetlenül időtálló és vízálló. Ezért is alkalmas például hajóépítésre.
  4. Magas olaj- és gumitartalommal rendelkezik, ezért a teakfa állaga nagyon sokáig megmarad. Bármiféle felületkezelés nélkül is!
  5. A felhasználása nagyon sokrétű. Hajókat, yachtokat építenek belőle, de kültéri és beltéri bútorok gyártásához is használják. Sőt fafaragások, burkolatok és komplett épületek is készülnek belőle. És még sok minden mást is.
  6. A teak nem hasad, hajlik vagy feketedik meg, ha fémmel kerül kapcsolatba.
  7. A teakfa ellenáll a termeszeknek és egyéb növényi kártevőknek.
  8. 40 -80 éves kort kell elérni a fának, hogy feldolgozható legyen. Ezért is annyira értékes. Sokat kell várni rá, amíg kivágható korú lesz.
  9. Viszont még azután is, hogy elérte a megfelelő kort, magasságot, még 1-2 évet kell száradnia, mielőtt felvágják alapanyagnak.
  10. Csodálatos bőrhöz hasonló illata van, mely sokáig megmarad.
TYPO teakfa fürdőszoba szekrény, felfüggesztett 90

TYPO teakfa fürdőszoba szekrény, felfüggesztett 90

 

Ezekből a tulajdonságokból is látszik, hogy egy nagyon különleges fáról van szó. Sokáig tart, amíg bútor vagy egyéb használati tárgy készülhet belőle, viszont a teakfából készült tárgyak időtállóak, víz- és időjárásállóak és gyönyörűek. Nem utolsó sorban értékállóak, hiszen a világ egyik legdrágább alapanyagából készültek.
A teakfa tökéletesen alkalmas fürdőszoba bútornak, hiszen ennek a fának nem árt a víz vagy a pára, még felületkezelés nélkül sem.

MARCEAU teakfa pad 120

 

Sokan idegenkednek attól, hogy tömörfa bútorral rendezzék be a fürdőszobájukat, mert félnek, hogy hamar tönkre megy a párás környezetben. Ha teakfa bútort választasz, ettől nem kell tartanod! Csodálatos, egyedi fürdőszoba rendezhető be teakfa bútorokkal. Nézd csak meg kínálatunkat itt!

 

 

Back to list

One thought on “10 dolog, amit tudnod kell a teakfáról

  1. Csizmadia Zsuzsa szerint:

    Gyönyörű minden! Csodásak! Budapesten is van bemutatóterem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük