Márvány, Mosdók, Tömörfa bútorok

Mi teszi különlegessé a márványt?

egyedi-mosdo-teakhome-1

A márvány az egyik legklasszikusabb anyag, amit az emberiség évszázadok óta használ épületekhez és szobrok készítésére. De mit is tudunk róla?

Milyen anyag a márvány?

IBYZA márvány mosdó, kerek, krémszínűNevét a görög „fényleni” szóból kapta, mivel szemcséi szépen csillognak a napfényben.  A márvány metamorf kőzet, amely átkristályosított karbonát ásványokból áll.  Mészkőből alakul át nagy nyomás alatt, magas hőmérsékleten a föld felszíne alatt, ezáltal tömörebb, szemcsés szerkezetű lesz.

A geológusok a “márvány” kifejezést a metamorfizált mészkövekre használják, azonban a kőfaragók szélesebb értelemben használják ezt a kifejezést, mely magában foglalja a nem metamorfizált mészkövet is.

Színvariációi végtelenek: fekete, szürke, vörös, krém, fehér is lehet, mely a különböző szennyeződések anyaga és mennyisége szerint változik. Polírozással szépsége tovább emelhető. Minden egyes márvány darab különbözik a másiktól, nem létezik két egyforma.

Történelmünk során sok gyönyörű monumentális épületet emeltek, melyeket márvánnyal ékesítettek: pl. római Pantheon, indiai Taj Mahal vagy a kairói piramisok (bár sajnos a piramisok márványlapjainak nagy része már eltűnt). Ezek az épületek nagyrészt ennek az anyagnak köszönhetik, hogy évszázadok óta állnak, keménysége is időtállósága miatt.

 

PIA márvány mosdó, sötét szürkeMi teszi a márványt ilyen különlegessé?

 • Időtlen szépségű. Kevés más hasonló különleges anyagot találunk, mellyel helyettesíthetnénk.
 • Kemény, tömör. Ez teszi lehetővé széles felhasználhatóságát.
 • Időtálló. Márvány termék vásárlásakor biztosak lehetünk benne, hogy egy életre szól. Tehát még környezetvédelmi szempontból is tökéletes választás.
 • Hosszútávon visszahozza az árát. Egyszer kell megvenni és aztán hosszú időn keresztül élvezni szépségét, mely az később sem fakul.
 • Elegáns színválasztékkal rendelkezik. A különböző szín és árnyalat variációi lehetővé teszik, hogy bármilyen stílushoz illeszthető legyen.
 • Növeli az otthon értékét. Nem csak kellemes életteret nyújt, de az otthon értékesítésekor vonzza az érdeklődőket, mint a mágnes.
 • Vonzza a tekintetet, amint belépünk a helyiségbe. Utánozhatatlan kisugárzása van.
 • Hő- és tűzálló. A Föld egyik leghőállóbb anyaga.
 • Könnyű tisztítani. Egy meleg vizes szivacs elég.
 • Természetes anyag. A Föld energiáját adja vissza.
 • Luxus, egyediség érzést biztosít. Már az ókorban is építtetője „nagyságát” szimbolizálták a hatalmas márvány épületek, szobrok.

SCRULA BAMORO márvány mosdó,kerek, szürke

A márvány nem megy ki a divatból, nem egy trend követése miatt vásárolják az emberek. Hanem azért, mert valami különlegesre vágynak, valamit gyönyörűre és időtlenre. Ezért döntöttünk mi is úgy, hogy időtálló teakfa bútoraink méltó kiegészítő lehet egy-egy márvány mosdó. Természetesen, mindenféle bútorral jól mutatnak, bárki feldobhatja a jelenlegi fürdőszobáját is egy új márvány mosdóval.

TEAKshopunkban a márvány mosdók széles szín és forma variációjával szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Kattintsd ide és tekintsd meg jelenlegi kínáltunkat!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük