Teakfa, Tömörfa bútorok

Miért drága a teakfa bútor? MIÉRT? Drága a teakfa bútor?

tömörfa bútor ára

Nemrégiben Ditta, az Otthonkommandó blog tulajdonosa írt a TEAKhome-ról cikket. Ennek kapcsán voltak, akik szerint a teakfa bútorok ára túl magas. Valóban nem egy alacsony árszínvonalat képviselnek, de ez tükrözi a minőséget. Vajon tényleg drágák a bútorok?

Ár, minőség, formatervezés

Sokszor írtuk már, hogy a teakfa mint bútor alapanyag a világon az egyik legértékesebb. A Dél-kelet ázsiai országokban nemzeti kincsnek számít, a teakfa kereskedelmet az állam felügyeli. Ami azt jelenti, hogy nehéz hozzájutni.

Azok a fák, amik már alkalmasak bútor készítésére 40-80 éves korukban vágják ki, majd szárítják, amíg a fa nedvességtartalma a feldolgozáshoz megfelelő szintre csökkent, de mindeközben a természetes olaj és gumitartalma a nem változik. Ennek köszönhetően megmarad minden kivételes tulajdonsága. Az ár ezek alapján is érthető módon nem lehet alacsony.

FRIDA teakfa szekrény 205

Mivel olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel a legtöbb bútorfa nem, ettől igencsak értékes. Kevés olyan bútor létezik, amit ha kiteszünk az időjárás viszontagságainak vagy a fürdőszoba párás levegőjének mindenféle kezelés nélkül is kibírja azt. A teakfa bútor ilyen: ellenáll a napnak, szélnek, esőnek, gombásodásnak, termeszeknek. Ezért is tökéletes fürdőszobába, ahogy már írtunk is róla ebben a blogbejegyzésben.

A teakfa bútorok nagyon hosszú ideig megőrzik a szépségüket. Beltéri bútoraink nem tömeggyártásban készülnek, hanem hozzáértő kezek által, ami garantálja a legmagasabb minőséget. Egy ilyen bútor évtizedekig kiszolgálja a tulajdonosát az olcsó tömegcikkekkel ellentétben. Egy-egy termékünk 80-90 kg tömör fa, igen ennek ára van. De amit vásárolunk, az minőséget képvisel még hosszú időn keresztül. Le lehetne vezetni egy gyors számítást a különböző bútorok kilónkénti árából.

 

WAVE 120 teakfa és lávakő fürdőszoba szekrény 120

 

A TEAKshopban található bútorokat egyszerre jellemzi a praktikum, az egyediség és az elegancia. Letisztult stílusuknak köszönhetően jól illeszkednek bármilyen lakótérbe. Előnyük, hogy ha valaki beleszeret e teakfába, akkor a lakása minden helyiségét, beleértve a fürdőszobát, de még a teraszát is berendezheti vele. Hiszen nem csak beltéren használhatóak, hanem kültéren is.

Teakfa bútor – Luxus érzés – megfizethető áron

Ha sorra vesszük, milyen előnyöket kínál a teakfa és az abból készített bútorok, és ezeket összehasonlítjuk más bútorokkal, akkor nem lehet kérdés, mennyivel sokoldalúbb, tartósabb, különlegesebb, mint egy átlagos bútorlapból gyártott szett.

 

KORT teakfa komód 6 fiókkal

 

Vajon miből kellene engednünk ahhoz, hogy az olcsó tömeg gyártott bútorok árszintjét érjük el? A minőségből? Az alapanyagból? Az egyedi kézzel készült gyártásból? A modern, letisztult formatervezésből? Ha ezek közül bármelyik hiányozna, az árszínvonal alacsonyabb lenne, de a bútorok elvesztenék azt a pluszt, amit a TEAKhome teakfa bútorai nyújtanak.

GRETA teakfa gardrób 220

 

Érdemes ebből a szemszögből is megvizsgálni a teakfa bútorokat, mert ár-érték arányban az egyik legjobb választás.

Nézd meg te is modern stílusú beltéri teakfa bútor kínálatunkat a TEAKshopunkban, és beszéljenek önmagukért a termékek!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük