Fürdőszoba bútorok, Kőmosdó, Márvány, Mosdók

Egyedi fürdőszoba berendezés természetes anyagokkal

A fürdőszoba berendezés általában furnér bútorból és porcelán mosdóból áll. Ez nem csak hazánkban jellemző, hanem szerte Európában. Persze érthető, hiszen ezekhez bárki könnyen hozzájuthat és viszonylag olcsó. De mi a helyzet akkor, ha már unod az átlagosat, és stílusos fürdőszoba bútorra vagy mosdóra vágysz? Erre is van megoldás.

Az olcsó fürdőszoba bútor hosszú távon drága

Az MDF lapból összeszerelt bútorok egy olyan párás környezetben, mint a fürdőszoba, nem lesznek hosszú életűek. Ennek az oka az anyag szerkezetében rejlik. Ezek a bútorlapok farostból készülnek, amiket nagy nyomáson gyantával vagy anélkül préselnek. A fürdőszobában keletkező meleg, párás levegő hatására  ez a ragasztóanyag “puhul” majd újra visszanyeri az eredeti állagát, ahogy hűl a levegő. Ez azonban idővel a lapok deformálódásához vezethet, mert a farost darabok eltávolodnak egymástól.

A fürdőszobai párás levegőnek van még egy másik nagyon fontos hatása, ez pedig a penészesedés. Amennyiben nem megfelelő a szellőztetés a helyiségben, a lecsapódó pára hatására penész, dohosodás alakul ki. Ennek nem csak az egészségre nézve van káros hatása, de a bútorban is kárt tesz, nem beszélve az épületről.

Milyen fürdőszoba berendezés bírja a párás körülményeket?

Habár a furnérból készült bútoroknak nem ideális a párás környezet, nem kell lemondani a fából készült fürdőszoba berendezésről. A teakfa tökéletesen bírja  a párát. A kínálatunkban található bútorok tömörfából készülnek, kézzel gyártva. A bútorok anyagában nincs ragasztó mint a bútorlapoknál, csak az összeszereléshez használnak ragasztóanyagot. A tömör teakfa bútorok saját olaj- és gumitartalmuknak köszönhetően vízállóak és nem penészesednek. Ezért kitűnő választás kültéri bútornak is.

 

SOHO teakfa fürdőszoba szekrény 85

SOHO teakfa fürdőszoba szekrény 85

 

Ha teakfa fürdőszoba bútort választasz, akkor nem csak egy olyan bútorod lesz, ami ellenáll az időjárásnak és vízálló, hanem egyedi is. Minden egyes bútornak egyedi mintázata van, kézzel készülnek, nem tömeggyártásban. Ráadásul stílusosak, modernek, jól illeszkednek bármilyen fürdőszobába. A kis méretű kézmosóhelyiségbe is ugyanúgy találhatsz megoldást, mint egy nagy alapterületű fürdőszobába, ahová komplett szekrény, polc, tükör, mosdó is elfér. Akár dupla mosdóval is.

 

MINIMALYS teakfa fürdőszoba szekrény 145

MINIMALYS teakfa fürdőszoba szekrény 145

 

Ha a természetességet keresed egy berendezésben, akkor a tömörfa bútor az, amit keresel. Ráadásul ezek a bútorok vagy teljesen kezeletlen fából készülnek vagy olajjal felületkezelik őket, ami csupán fényt ad nekik, de szintén természetes. Körülbelül 1 év alatt párolog el a bútorról.

 

JILL teakfa fürdőszoba szekrény 80

JILL teakfa fürdőszoba szekrény 80

Különleges anyagú mosdók és természetes kő mosdók

A tömörfa bútorokhoz tökéletesen illenek a természetes anyagból készült mosdóink. Rendkívül széles a választék: terrazzo, márvány, folyami kő mosdó is található a kínálatunkban. Bár sokan azt gondolják, hogy ezek a különleges mosdók sokba kerülnek, mert a megjelenésük alapján a luxus érzését keltik, de ez nem teljesen igaz.

Már egy porcelán mosdó áráért lehet hozzájutni egy csodás terrazzo mosdóhoz. Másrészt itt is igaz, hogy ami rövid távon drága, az hosszabb távon jobban megéri. Miért?

 

KWARTO tölgyfa fürdőszoba szekrény 60

KWARTO tölgyfa fürdőszoba szekrény 60

 

A kő mosdók meglehetősen ellenállóak egy porcelánnal összehasonlítva. Ráadásul, mivel a természetes kő vagy terrazo mosdóink impregnálva vannak, ezért nem tapad meg rajtuk a szennyeződés. Mit jelent ez a gyakorlatban? A tisztán tartásukhoz elegendő egy vizes szivacs. Nincs szükség vegyszeres tisztítószerekre, sikálásra. Ha nem hitted, hogy ez lehetséges, akkor tégy egy próbát! Ezzel pénzt és időt is megtakarítasz, nem beszélve a bosszúságról.

 

NOBU kőmosdó, bazalt

NOBU kőmosdó, bazalt

 

Ha csak egy valamit cserélnél le, hogy menőbb fürdőszobád legyen, akkor tökéletes választás egy természetes, egyedi kő mosdó. A kívül rusztikus mosdóink valóban páratlanok, nincs 2 egyforma. Ha fontos számodra az egyediség és a természetesség, akkor Neked kő mosdóra van szükséged.

 

NOBU kőmosdó, bazalt

NOBU kőmosdó, bazalt

Ha mégis ragaszkodsz a porcelán mosdóhoz

De ha szereted a porcelánt, nem akarunk lebeszélni róla. A kínálatunkban igazán stílusos darabokat találsz. Ezek a mosdók modernek, különleges formatervezéssel, többféle méretben kaphatóak. Biztosan van olyan köztük, ami megmelengeti a szívedet.

 

LADA kerámia mosdó

LADA kerámia mosdó

 

Beleszerettél valamelyik bútorba vagy mosdónkba? Kíváncsi vagy a többi temrékre is? Akkor a TEAKshopban inspirálódhatsz!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük