Fürdőszoba bútorok, Kőmosdó, Márvány, Mosdók, Terrazzo

Terrazzo, kő, márvány és porcelán mosdók előnyei

egyedi-mosdo-teakhome-1

Bár a legelterjedtebb nálunk a porcelán mosdó, egyre többen fedezik fel a különleges, természetes anyagból készült egyedi kő, terrazzo vagy márvány mosdókat. De nem lehetetlen különleges mosdót találni a hagyományos porcelán mosdók között sem. Lássuk, melyiknek, milyen előnyei vannak!

Mosdó tisztán tartása

NOBU kőmosdó, bazaltSokan azt gondolják a természetes kőből készült mosdókról, hogy azok tisztítása rendkívül speciális anyagokat és rettentő odafigyelést igényel. A közhiedelemmel ellentétben mind a márvány, mind a terrazzo vagy kő mosdók hihetetlenül egyszerűen tisztán tarthatóak. Hogyan?

Míg a porcelán mosdóknál megszoktuk az állandó sikálást, vegyszereket, vízkőoldást, addig a kínálatunkban található természetes anyagból készült mosdóknál ilyen vegyszerekre semmi szükség nincsen. Mégis akkor mivel kell tisztítani őket? Szinte hihetetlen, de egy vizes szivacs megoldja ezt a problémát.

Hogyan lehetséges ez? A mosdók felülete impregnálva van, ami azt jelenti, hogy egy vékony filmréteg található az anyag felületén. Ennek a filmrétegnek köszönhetően a szennyeződések nem tudnak megtapadni a mosdó felületén, így nincs szükség súrolásra sem.

Az egyetlen dolog, amire oda kell figyelni, az az, hogy kerüljük az agresszív tisztítószereket, savakat, mely megsérhetné az impregnációt. Engedjük el a megszokást, hogy a mosdót fertőtleníteni vagy súrolni kell. Az imregnáció miatt sem a vízkő, sem a baktériumok nem tudnak megtapadni a felületén. Ha a csaptelepet szükséges vízkőoldózni, a mosdót takarjuk le.

Stílusos, formatervezett megjelenésű mosdók

LADA kerámia mosdóManapság könnyű dolga van annak, aki a hagyományos megjelenéstől eltérő formájú (akár) porcelán mosdót szeretne a fürdőszobájába. Számos dizájnos darab található a piacon és a kínálatunkban is. A porcelánt megszoktuk, lehet vízkőoldózni, sikálni, sokan ragaszkodnak hozzá. De a formával itt is becsempészhetünk egy kis egyediséget otthonunkba.

Nem számít, hogy kis fürdőszobád van vagy akár dupla mosdót szeretnél. Választhatsz kerek vagy szögletes formákból is. Ha pedig nem csak formában, de színben is különlegesre, bevállalósra vágysz, akkor számtalan színvariációt kínálnak a márvány vagy terrazzo mosdók.

Egyedi, természetes anyagok a fürdőszobádban

Ami miatt kiemelkednek a kő vagy márvány mosdók az eddig megszokott kínálatból, az a természetességük, egyediségük. Nincs két teljesen egyforma darab, hiszen a márvány mintázata vagy a folyami kő formája, amiből egy mosdó készül, tökéletesen egyedi és megismételhetetlen.

Ez az egyik oka, ami miatt a teakfa fürdőszoba bútorainkhoz ajánljuk őket. A teakfa bútorok mintázata is abszolút egyedi, csak az adott bútorra jellemző. A másik ok, amiért tökéletes párosítás a kő és a teakfa, hogy mindkét anyag időtálló, egy életre szól.

Szinte hihetetlen, de például egy folyami kőből készült mosdót valóban egy folyóparton talált kőből készítenek el. Ezek külseje rusztikus, belül csiszolt és számos színárnyalat jellemzi őket.

Ha a természetet és ugyanakkor a luxus érzését is szeretnéd a fürdőszobádba bevinni, akkor mindenképpen egyedi, természetes kő vagy márvány mosdóban gondolkozz. És ahogy fentebb írtuk, alaptalan az a félelem, hogy ezek az anyagok túlságosan kényesek lennének. A tisztításuk valóban gyerekjáték.

PERSEUS márvány mosdó, fehér

 

Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy egy egyedi, formatervezett vagy éppen természetes mosdóval dobd fel a fürdőszobádat, akkor MOST nézz be a webshopba!

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük