Fürdőszoba bútorok, Tömörfa bútorok

Fürdőszoba tükör választás szempontjai

teakhome-furdoszoba-tukor-valasztas

Amikor fürdőszobát rendezünk be, akkor nem csak a szekrényre, polcra vagy mosdóra kell gondolnunk, hanem egy megfelelő stílusú tükörre is. A tükör igazi dekorelem, ami megkoronázza a kiválasztott fürdőszoba bútort. Egy tökéletesen kiválasztott tükör feldobja a fürdőt, sőt még abban is segíthet, hogy egy viszonylag kis méretű helyiséget optikailag nagyobbnak láttasson. Úgyhogy kis alapterületű fürdőszobákba egyenesen kötelező! Íme a TEAKhome ajánlata!

 

KWARTO rózsafa fürdőszoba szekrény 110

Fürdőszoba tükör nélkül elképzelhetetlen

Nem csak a hölgyek számára elengedhetetlen egy megfelelő tükör, mégha ők általában több időt töltenek el előtte, hiszen ott sminkelnek vagy készítik el a frizurájukat. De gondoljunk csak bele, hogy a férfiak sem szoktak tükör nélkül borotválkozni. De egy egyszerű fogmosásnál is hiányozna.

Legyen szó akármilyen pici fürdőhelyiségről, tükör biztosan kell. Szerencsére manapság széles a választék és rengeteg modellből válogathatunk: kerettel vagy anélkül, kerek vagy szögeletes formájú, polccal vagy polc nélkül, világítással felszerelve, esetleg szekrénnyel kombinálva. A  kiválasztásakor figyelmbe kell vennünk a rendelkezésre álló fal méretét, a világítást, illetve felszerelésnél fontos szempont a fürdőszobát használók magassága is.

 

RUFIN rattan tükör, kerek

 

Kétségtelen, hogy az a legpraktikusabb megoldás, ha a tükör nem csak önállóan, hanem mondjuk polcként is funkciónál, főleg kis fürdőszobában, ahol a helytakarékosság igencsak kiemelt szempont. A pipereholmik így esztétikusan tárolhatók, sőt, még dekorációként is szolgálhatnak a designos üvegcsék és tubusok.

 

EASY tölgyfa tükör 120×50

 

GALYNO teakfa tükör 75x45

 

EASY tölgyfa tükör 70x45

 

Manapság többféle alternatívából választhatunk. Fém vagy fa keretbe foglalt tükröt is vásárolhatunk. De egy keret nélküli darab is lehet nagyon mutatós, minden csak design kérdése!

 

JONAK tölgyfa fürdőszoba szekrény 145

 

Egykor a műanyag tükrös szekrények is rendkívül eltrerjedtek voltak, igazi retró hangulatot teremtenek! Szerencsére ma már ennél sokkal kifinomultabb darabokból válogathatunk. Mint például ez a JILL teakfa tükör, ami a klasszikus gyógyszeres szekrénykék designját idézi, de minőségi tömör teakfából, kézzel készítve máris egy kis luxust csempész a fürdőszobába.

 

JILL teakfa tükör 43x43

JILL teakfa tükör 43×43

 

A TEAKhome kínálatában  a teakfa mellett tölgyfa, rózsafa, mahagónifa és diófa tükrökből is válogathatsz. Minden fának más a színe és a mintázata, sőt egyes fák, mint a teakfa és a rózsafa még illatosak is, igazi különlegesség mindegyik. A teakfa a fürdőszobába tökéletes választás, mert a párás levegő egyáltalán nem árt neki, nem penészesedik, nem vetemedik el, ellentétben a sima bútorlapból készült szettekkel. De minden tömörfa keretbe foglalt fürdőszoba tükör megfelelő védelemmel van ellátva ahhoz, hogy fürdőszobában használjuk őket, nem fogja tönkretenni a párás levegő. Ráadásul az ápolása sem ördöngösség, elegendő a speciális teakfa és más tömörfához alkalmazható ápolóolajat időnként felvinni a felületére egy ecset segítségével. Semmiképpen sem érdemes lemondani a nemes faanyagokról csak azért, mert féltjük a fürdőszobában használni!

 

KWARTO rózsafa tükör 70x50

 

LOGGIA mahagónifa tükör 70x50MILES diófa tükör 120x60

 

Ha szereted a modern, indusztriális, férfiasabb stílust, akkor válassz fém keretes tükröt! Ezek a darabok nem csak fürdőszobába, hanem akár előszobába, nappaliba vagy hálóba is kerülhetnek, és hamisítatlan loft hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek.

 

 

LISON fém tükör 70x50

 

MAHO háromszög fém tükör 60

MAHO háromszög fém tükör 60

 

Milyen tükröt válasszunk, és mire figyeljünk a felszerelésnél?

Mivel tükröt a mosdó fölé szerelünk fel, ezért egyértelmű, hogy a mosdóállványhoz, szekrényhez is passzolnia kell méretben, stílusban, ha nem eleve szettet veszünk. Amennyiben dupla mosdóval szereljük fel a fürdőnket, akkor egy hosszabb tükröt vagy 2 különálló tükröt is választhatunk. Mindkét megoldás igazán esztétikus és elegáns. A hagyományos keretes tükrök függőlegesen és vízszintesen is rögzíthetőek.

A TEAKshopban számos kollekciót találsz, ahol a szekrényhez passzoló tükör és polc is megtalálható, így nem kell hetekig keresgélned, ami sok fejfájástól kímél meg.Az EASY kollekció például kéféle tükröt is kínál a fürdőszoba szekrény és a polc mellé! De más kollekció darabjaival is jól kombinálhatod, hiszen egyszerű, letisztult darabok.

 

EASY tölgyfa fürdőszoba szekrény dupla kerámia mosdóval 120

 

 

EASY tölgyfa tükör 120x50

 

Ha nincs túl sok helyünk tárolni a sminkszereket, fogmosópoharat, pipereholmikat, akkor érdemes polccal ellátott tükröt beszerezni. Vagy ha viszonylag nagyobb tárolóhelyre van szükségünk, akkor egy szekrénnyel kombinált darab az okos választás. Ezáltal megtöbbszörözhetjük a rendelkezésre álló értékes tárolóhelyünket. Az egyik legnépszerűbb például a TYPO kollekció teakfa tükrös polca. A tükör elhúzható, és a polcoknak köszönhetően extra tárolóhelyhez jutunk.

TYPO teakfa fali fürdőszoba polc tükörrel 90

TYPO teakfa fali fürdőszoba polc tükörrel 90

 

Fürdőszoba tükör, de nem falra szerelve

Ha elég nagy a fürdőszoba, még jobban fel lehet dobni a helyiséget alló tükrös polccal. A tükrök egyébként is nagyítják a teret, így még tágasabbnak fog tűnni a fürdő. Ráadásul igazán elegáns hatást is kelt. A TWIG kollekció praktikus és dekoratív polcokat kínál rengeteg tárolóhellyel és extra tükörfelülettel. A polcok teakfából és indiai rózsafából készülnek, a faanyagok egyedülálló erezete és árnyalatai garantáják az egyediséget. Ráadásul mindkét fa fűszeres illatot áraszt, ami még egzotikusabbá teszi a bútorokat.

 

TWIG teakfa tükrös polc jobb 170

 

TWIG rózsafa tükrös polc 150

Jó tanács: a tükrök elhelyezésénél mindig figyeljünk arra, hogy ideális magasságot válasszunk. Nem túlságosan praktikus, ha csak lábujjhegyen állva látjuk magunkat benne vagy éppen ellenkezőleg, túl alacsonyan van. Az egyik gyakori baki, hogy gyakran úgy helyezik el a tükröt a fürdőszobában, hogy a WC-n ülve látja magát benne az ember. Ez is lehet egy szempont, amire sokan nem gondolnak.

Azt se felejtsük el, hogy tükröt az otthonunk bármelyik helyiségébe tehetünk az előszobától a hálószobáig. Ha csak egy gyors stílusfrissítésre vágyunk, akkor egy formatervezett tükör a legjobb megoldás, hiszen máris új hangulatot teremthetünk vele. Nemcsak szép, de praktikus is.

 

CLEO mindifa tükör 85x65

 

LEONTIE rattan ágyvég 160

 

A teljes tükör választékunkat itt tekintheted meg. Szeretnénk emlékeztetni, hogy a TEAKhome termékei limitált darabszámban készülnek, kézzel, egyedileg megmunkált darabok, így nem sok rá az esély, hogy bárki az ismerősénél belefusson egy ugyanolyan tükörbe, vagy polcba. Ráadásul a legtöbb termékünk összeszerelten érkezik, így csak ki kell venned a csomagolásból, és már birtokba is vehetők! Tanácsért pedig Katalint lehet keresni vásárlás előtt!

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük