Epoxi bútorok, Tömörfa bútorok

Az epoxi gyanta térhódítása a lakberendezésben

TEAKhome epoxi bútorok

A műgyanta manapság az egyik legizgalmasabb anyag a lakberendezésben, hiszen rendkívül látványos, miközben kivételesen erős, tartós és strapabíró. Egyre elterjedtebb a műgyanta padlóburkolat hazánkban is. Ez annak köszönhető, hogy számtalan színben és textúrában rendelkezésre áll, nagy esztétikai értékkel bír. A burkolatok mellett a bútorgyártás is felfedezte, mert a fával és a fémmel együtt igazán különleges design élményt teremt. Mi pedig rajongunk az ilyen izgalmas, egyedi megoldásokért.  Úgyhogy ezt az élményt már a TEAKhome kínálatában is megtaláljátok!

THOMAS-epoxi-dohányzoasztal

THOMAS-epoxi-dohányzoasztal

ADELE-epoxi-fali-polc-2

Az epoxi gyanta előnyei

Az epoxit jellemzően ipari csarnokok, üzemek padlójához használják, mert ez az anyag nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal bír: hőálló, vízálló, kopásálló, fagyálló, magas a vegyi ellenállóképessége, és kitűnő higiénés tulajdonságok jellemzik, mivel hézagmentesen teríthető a felületen. Egy jól fertőtleníthető, pormentes és antibakteriális felületet biztosíthatunk az alkalmazásával. A műgyanta előnyei közé tartozik még az is, hogy amennyiben sérülne a felület, saját anyagával könnyen javítható.

Nem csak padló, hanem falburkolat is készülhet a felhasználásával, akár a csempe alternatívájaként, ami jól illeszkedik a mai fürdőszoba trendekbe. Mivel számtalan színben elérhető, ezért a különböző árnyalatok keverésével vagy csillogó pigmentek hozzáadásával egyedi textúrákat hozhatunk létre a segítségével.

ROMY-epoxi-falikep-2

ROMY-epoxi-falikep

Tévhitek a műgyantáról

Egyre gyakoribbak a tematikus lakberendezési csoportokban a műgyanta padlóval kapcsolatos kérdések. Mivel még viszonylag új dologról van szó, rengeteg a téves információ. Általában arra kíváncsiak a lakásfelújítók, hogy valóban kifakul, kopik, karcolódik, sárgul -e a felület idővel. Ez csakis akkor merülhet fel, ha nem megfelelő szakemberek keze alól került ki a munka. Az epoxi gyanta egy rendkívül ellenálló anyag, számos már említett kivételes előnnyel.

Bár sokan kipróbálják a műgyantát hobbi szinten egy-egy bútor felújításához vagy valamilyen dekorációs tárgy elkészítéséhez, azért ne gondoljuk, hogy ennyire egyszerű dolgozni vele, mert igényel egy kis (vagy inkább sok) kísérletezést. Nagy tapasztalatot és szakértelmet követel, hogy magas minőségű végeredményt kapjunk.

IRIS epoxi falipolc

IRIS epoxi falipolc

Műgyanta bútorok

Mivel mi, a TEAKhome-nál szeretjük az újdonságokat és az anyagok izgalmas párosításával létrejött darabokat, ezért bővítettük a kínálatunkat ilyen különleges epoxi bútorokkal is. Nem csak azért szeretjük a műgyantát, mert új, egyedi bútorokat alkothatunk a segítségével, hanem azért is, mert egy-egy régi darabot akár fel is újíthatunk vele. Az újrahasznosítás számunkra kiemelt fontosságú, hiszen a fenntarthatóságot szolgálja.

Az epoxi gyanta dekorral kiegészített tömörfa bútorok Európában már hódítanak, de itthon is egyre nagyobb a kereslet irántuk. Ennek egyik oka lehet, hogy manapság intenzív az érdeklődés az egyedi design bútorokra és kiegészítőkre. A valódi fa erezete, rajzolata, árnyalatai és a gyantafolyam által létrehozott felület megismételhetetlen és egyedi kompozíciót hoz létre.

TEAKhme epoxi tömörfa útorok

A manapság nagyon divatos loft stílushoz kiválóan illeszkedik az olyan anyagok használata, mint a fa, a fém, a beton vagy a műgyanta az indusztriális hatás megteremtése érdekében. De a minimalista stílust kedvelők számára is jó opció lehet egy egyszerű vonalvezetésű, letisztult tömörfa bútor, kiegészítve egy látványos műgyanta dekorral.

THOMAS-epoxi-dohanyzoasztal-1

THOMAS-epoxi-dohanyzoasztal

A műgyanta dekorációban rejlő lehetőségek tovább fokozhatók, ha LED világítással egészítjük ki őket. Egyedülálló hangulatot teremtenek a helyiségben LED lámpákkal felszerelt falilámpáink, amik attól függően, hogy milyen árnyalatú műgyanta folyammal készültek melegséget, nyugalmat vagy éppen energiát, vibrálást árasztanak.

THOMAS-epoxi-dohanyzoasztal-2

THOMAS-epoxi-dohanyzoasztal

Epoxi és tömörfa bútorok a TEAKhome kínálatában

Tervezőink a formatervezés során az esztétikum mellett a praktikumra is törekedtek, hogy valóban jól használható bútorok szülessenek. Minőségi tömörfa mint a fekete diófa és cseresznyefa felhasználásával kézzel, egyedileg készítjük a bútorokat. A műgyanta színe és a faanyag típusa előzetes egyeztetés után egyedileg választható. Csak a fantáziád szabhat határt, mi megvalósítjuk az elképzeléseidet! A raktáron lévő darabok rövid szállítási határidővel érkeznek meg hozzád.

TEAKhome epoxy konzolasztal-2

Fedezd fel ezt az új, izgalmas trendet a TEAKshopban! Kattints ide, és tekintsd meg az epoxi tömörfa bútorainkat és dekációinkat! Ha pedig kérdésed van a termékekkel kapcsolatban, keresd bátran Katalint!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük