Lakberendezési stílusok, Tömörfa bútorok

2020-as design trendek a természetesség és fenntarthatóság jegyében

Az idei lakberendezési irányzatok egyfajta visszatérést jeleznek a természethez mind színekben, mind pedig alapanyagokban. A minimalista stílust felváltja a látványosabb „maximalista” design. De emellett nem tűnik el az indusztriális stílus sem. A TEAKhome termékkínálatával mindez könnyen megvalósítható, hiszen designereink eddig is a természetes anyagok használata mellett kötelezték el magukat.

lakberendezési trendek teakhome

lakberendezési trendek teakhome

Biofília design

A természetes anyagok, mint a tömörfa vagy kő, egyre hangsúlyosabbá válnak a belső terekben, mivel az ember igénye a természettel való harmónia visszaállítására manapság különösen erős. A természetes környezet pozitív hatással van a közérzetre, növekszik a teljesítmény, csökken a stressz. Ezt a hatást tovább erősíti a tágas, napfényes belső terek kialakítása is.

Tömörfa bútort a lakás bármelyik helyiségébe választhatunk, beleértve a fürdőszobát is, hiszen a teakfa anyagában vízálló. Egy tömörfa bútor sokkal több egyszerű design elemnél: olyan bútordarab, ami az életünk részévé válik. A kő és márvány mosdóink egyre nagyobb népszerűsége is mutatja a természetesség utáni vágyat. Egy kőmosdó azt az érzést kelti, mintha egy csobogó patakban mosnánk kezet.

KOPPAR tölgyfa TV szekrény 160

KOPPAR tölgyfa TV szekrény 160

BAHYA márvány mosdó, szürke

BAHYA márvány mosdó, szürke

Környezettudatosság

Előtérbe került a fenntarthatóság kérdése a lakberendezésben is. A TEAKhome filozófiájának is fontos része, hogy ellenőrzött, fenntartható forrásból származó vagy újrahasznosított anyagból készítsük a bútorainkat.

BROOKLYN újrahasznosított fa könyvespolc 180

BROOKLYN újrahasznosított fa könyvespolc 180

EASY tölgyfa fürdőszoba szekrény dupla lávakő mosdóval 120

EASY tölgyfa fürdőszoba szekrény dupla lávakő mosdóval 120

Az év színe a klasszikus kék

Bár a 2020-as év színének a klasszikus kéket választották, mellette a földszíneknek és a  nőies, pasztell árnyalatoknak is szerep jut. Bátran válasszunk sötét színárnyalatokat, akár a feketét is, mert jól kombinálható a világosabb színekkel és a natúr fával, ami tökéletes kontrasztot teremt, mégsem válik nyomasztóvá.

KWARTO teakfa fürdőszoba szekrény, fiókos 110

KWARTO teakfa fürdőszoba szekrény, fiókos 110

RAFAEL mangófa francia ágykeret 160x200

RAFAEL mangófa francia ágykeret 160×200

STELLE teakfa és márvány szekrény szürke

STELLE teakfa és márvány szekrény szürke

Textúrák, nemes anyagok kombinálása

Népszerűek maradnak a geometriai minták, de a vibráló, színes virágmintás tapéták is meghatározóak 2020-ban. A színek, formák, textúrák kiemelt jelentőséget kapnak, amihez a különböző tömörfa bútorok tökéletesen illeszkednek, hiszen minden faanyag más és más árnyalattal és erezettel (sőt illattal) teremt különleges enteriőrt. A férfiasabb, indusztriális stílus továbbra is reneszánszát éli. A nyers, ipari anyagok mint a beton, kő vagy fém nagyszerűen kombinálhatóak a valódi fával.

TEMIS akáciafa egymásba rakható asztalok

TEMIS akáciafa egymásba rakható asztalok

LIV mangófa szekrény

LIV mangófa szekrény

A TEAKhome-nál széles a paletta a teakfától a rózsafáig vagy a mahagónitól a tölgyig. Ismerd meg kínálatunkat, és vidd be a természet egy darabkáját az otthonodba!

A cikk a Veranda lakberendezési magazin 2020/1. számában jelent meg. Már kapható az újságárusoknál.

NÉZZ SZÉT A SHOPBAN! KATTINTS IDE!

Back to list

Related Posts

One thought on “2020-as design trendek a természetesség és fenntarthatóság jegyében

  1. Somogyi Zsuzsanna szerint:

    Nagyon teszik a kék szín a fa es kő színeivel ötvözve. 2002-ben nagy divat volt a kiralykèk napsárgával vagy citromsárgával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük