Tömörfa bútorok

Az étkező, a lakás lelke

Az étkező a közös családi események, a vasárnapi ebédek, és az esti meghitt beszélgetések tere. Az étkezőasztal az egyik legkihasználtabb bútordarab a lakásban, hiszen minden az asztal körül történik: itt írják meg a gyerekek a leckét, olvassuk el a magazinokat vagy ülünk le a laptopunkkal. Az étkezőasztalok pedig mára már nem csak egyszerű bútordarabként, hanem dekorációs elemként is funkcionálnak. Számtalan anyag és design elérhető, amivel karakteressé és egyedivé varázsolhatjuk az étkezőnket. Nézzünk a francia design szemüvegén keresztül erre a helyiségre! Megmutatjuk, hogyan lehet igazán stílusan berendezni!

 

 

Innováció az anyagok tekintetében: prémium terrazzo

A prémium terrazzo a kortárs enteriőrökben egyre népszerűbb, aminek nem csak esztétikai, hanem praktikus okai is vannak. A terrazzo 80%-ban természetes anyagok felhasználásával készül, ami rendkívül vonzóvá teszi, hiszen manapság újra előtérbe kerülnek a természetes anyagok. Az anyag karakteres megjelenése, játékos vagy éppen elegáns hatást keltő színei szintén növelik népszerűségét. A terrazzo praktikussága pedig hihetelen tartósságában rejlik, mert ellenáll a mindennapi használatból eredő ütéseknek, karcolásoknak, ráadásul tisztítása villámgyorsan megoldható egy nedves szivacs segítségével.

 

ELIO barna prémium terrazzo és fém asztal 90

ELIO barna prémium terrazzo és fém asztal 90

 

ISAURE fém és terrazzo asztal, kerek, 107

ISAURE fém és terrazzo asztal, kerek, 107

 

ELIO terrazzo asztal szürke 160x90

ELIO terrazzo asztal szürke 160×90

 

 

Stílusok és anyagok keverése

A francia tervezőink az anyagokat sikeresen kombinálják egymással, hogy merész látványt nyújtó bútorokat hozzanak létre. Az alumínium hűvös megjelenése például ipari hangulatot kölcsönöz a teakfa meleg tónusainak. Most igazán divatban van az egzotikum. A hagyományos stílusú bútorokat gyakran merész kiegészítésekkel korszerűsítik, például az asztal peremén végigfutó fém peremmel. De előszeretettel alkotnak meg olyan darabokat, amihez újrahasznosított anyagokat használnak, ezáltal új és jobb életet biztosítanak nekik. Az egzotikus anyagokból készített bútoroknak köszönhetően anélkül utazhat távoli tájakra, hogy elhagyná otthona kényelmét!

 

HARPER teakfa és alumínium asztal és pad szett

HARPER teakfa és alumínium asztal és pad szett

 

ELENA újrahasznosított teakfa ovális íróasztal 140x80

ELENA újrahasznosított teakfa ovális íróasztal 140×80

 

AYA újrahasznosított fenyő asztal 100x200

AYA újrahasznosított fenyő asztal 100×200

 

GRECO mangófa és fém kerek asztal 110

GRECO mangófa és fém kerek asztal 110

 

Kifinomult étkezők letisztult vonalakkal

A különböző fafajták felfedik egyedi, csak rájuk jellemző szépségüket. A tervezés során a vonalak még a leglenyűgözőbb darabokban is visszafogottak és elegánsak maradnak. Már-már a kortárs művészethez közelítenek tervezőink a szoborszerű vagy káprázatos designnal.  A különleges erezetű fák – mint például mangó vagy rózsafa – felhasználásával készített asztalok lágy és minimalista vonalai időtlen vonzerőt kölcsönöznek , amit soha nem fog megunni.

 

ARKO mangófa asztal 180

ARKO mangófa asztal 180

 

ESMÉE diófa asztal 180x90

ESMÉE diófa asztal 180×90

 

CLOÉ kihúzható teakfa asztal 140 x 90

CLOÉ kihúzható teakfa asztal 140 x 90

 

LUNA rózsafa étkezőasztal 180×90

LUNA rózsafa étkezőasztal 180×90

Étkezőasztalok, székek, padok

A stílusok kombinálását megtehetjük úgy is, ha az asztalhoz többféle színű vagy anyagú széket választunk. Miért ne választhatnák a tömörfa vagy terrazzo asztal mellé színes fém vagy akár rattan széket? Ha szeretnénk egy kis játékosságot belevinni a helyiségbe, ezzel biztosan sikerül! Természetesen, ha inkább a tradícionális megoldásokat szeretjük, akkor azonos faanyagból készített széket és asztalt is választhatunk.

 

TEMIS akáciafa és fém étkezőasztal 175x90

TEMIS akáciafa és fém étkezőasztal 175×90

 

CLOÉ kihúzható teakfa asztal 140 x 90

CLOÉ kihúzható teakfa asztal 140 x 90

 

LUNA rózsafa szék

LUNA rózsafa szék

 

TRESTLE teakfa állítható magasságú étkező asztal 200x100

TRESTLE teakfa állítható magasságú étkező asztal 200×100

 

ADA réz és tölgyfa szék

ADA réz és tölgyfa szék

 

Manapság sokan székek helyett paddal egészítik ki az étkezőasztalt, de vannak, akik bárasztalra és hozzá illő bárszékekre voksolnak. Csupán a fantáziánk szab határt annak, hogy hogyan rendezzük be az étkezőnket egyedi módon. A lényeg, hogy kényelmes, strapabíró darabokat válasszunk.

 

ANOUK mangófa pad 130

ANOUK mangófa pad 130

 

HELGA rózsafa pad 180

HELGA rózsafa pad 180

 

JOSEF kőrisfa asztal 160x75

JOSEF kőrisfa asztal 160×75

 

EDEN tölgyfa bárasztal 150x75

EDEN tölgyfa bárasztal 150×75

 

TALIA fém és rózsafa bár asztal 140x85

TALIA fém és rózsafa bár asztal 140×85

 

A TEAKhome kínálatában rengeteg stílusból és anyagból válogathatnak Vásárlóink: kerek, szögletes vagy ovális asztal, tömörfa, fém vagy terrazzo felhasználásával, bővíthető vagy éppen állítható magasságú asztalaink és székeink széles választéka megadja a választás szabadságát! Nézzen szét étkező bútoraink között!

 

 

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük