Kezelési útmutató

A teakfa egy olajtartalmú fa. Ez a tulajdonsága teszi a faanyagot vízállóvá, védi a nedvességtől, párától. Ha a teakfa bútort kitesszük a természet erőinek (eső, fagy, tűző nap), akkor az erősen igénybevett részekből ez az olaj eltűnik. Ilyenkor válik a teakfa tipikusan szürkés árnyalatúvá. Ez azt jelenti, hogy oxidálódott, de ez nem módosítja a fa tulajdonságait.

Ha tetszik Önnek ez az ezüstös színárnyalat, akkor hagyja, hogy természetesen kialakuljon! Arra ügyeljen, hogy időnként megtisztítsa a mikroorganizmusoktól és a szennyeződésektől. Erre a célra tökéletes egy kefe és némi szappanos víz.

A tisztítás, karbantartás során ne használjon magas nyomású tisztítót, dörzsfelületű eszközt, klór tartalmú terméket, zsírtalanítókat. Továbbá a lenmagolajat is kerülje, mert az eltömíti a fa pórusait és a fa sötét árnyalatú lesz tőle.

Termékápolás és védelem

Amennyiben szeretné, hogy a teakfa megőrizze eredeti színét, és elkerülné a faanyag foltosodását, akkor karbantartásra van szükség.

CAPRI kültéri teakfa asztal 200
ARNO teakfa kültéri asztal és pad

Ápoló olaj

Teak és trópusi fa védőolaj kezeletlen fához kifejlesztett ápoló olajunk megóvja a teakfa és más tömörfa bútorok állagát. Az olaj színtelen, és nem képez filmréteget. Mélyen beivódik a fába, bevonja a rostokat. Alkalmazása a fát vízállóvá teszi és a mindennapos használatból eredő foltoktól is megóvja azt. Minden típusú fához használható, kivétel vörösfenyő, vörös cédrus, iroko, wenge és a douglas.

Megjelenés

Az ápoló olaj egy természetes, matt felületkezelést biztosít a bútornak, filmréteg képződése nélkül. A kezelést követően az elnyert árnyalat függ az adott fa típusától és annak eredeti színétől. Az olaj kiemeli a fa eredeti árnyalatait. Ajánlott először egy nem látható területen kirpóbálni, mielőtt kezeljük a bútort.

A kezelés hátránya

Az olajjal kezelt felületet már nagyon körülményes újra lecsiszolni, hogy visszakapjuk a natúr fa felületet. Ezért ha ezt választja, akkor számoljon azzal, hogy ez végleges marad.

Mindennapos karbantartása

A port víz és tisztítószer nélkül törölje le egy tiszta textillel vagy statikus portörlővel! Abban az esetben, ha a bútoron karcolások vagy egyéb felületi sérülések keletkeztek, egy közepesen finom dörzspapírral csiszoljuk meg az érintett felületet, majd 2-3 réteg olajat vigyünk fel rá. Nem szükséges a teljes bútort kezelni.

Hosszú távú ápolása

Egy idő után a faanyag világosodik és kiszárad. Ebben az esetben egyszerűen tisztítsa le az érintett részeket csiszolás nélkül, majd olajjal kezelje a fát!

Teak és trópusi fa renováló

Kifejezetten kültéri bútorok, pergolák és korlátok renoválásához webáruházunk kínálatában megtalálja azt a renováló szert, amivel a kezeletlen fának visszaadhatja szépségét. Kattintson ide!