Kezelési útmutató

A márvány mosdóját rendszeresen tisztítsa mosogatószerrel.  A mosdó fényének megőrzéséhez egyenletesen polírozza a felületet egy puha ronggyal.

Ne használjon savas tisztítószereket vagy súrolószert, például ammóniát, alkoholt, üvegtisztítót, fehérítőt vagy citrom levét, mert ezek maradandót nyomot hagyhatnak a márvány felületén. Ugyanis ha a márvány mosdóját kiteszi olyan tisztítószereknek, amelyek ilyen összetevőket tartalmaznak, a kő pórusai megnyílnak, és a márvány felszívóképessége megnő, kevésbé lesz ellenálló.

Ne használjon semmilyen súrolókefét vagy dörzsszivacsot, mert ezek felsértik a márvány felületét.

Ne álljon a víz a mosdóban! Mivel a márvány anyaga porózus, ezért magába szívja a folyadékot, ami miatt a felületén foltok keletkezhetnek. Ha már egyszer megjelenik a foltosodás, akkor azt nehéz eltávolítani, ezért inkább előzze meg a kialakulásukat.

Távolítsa el a szappan vagy tusfürdő maradványokat illetve a különböző ásványi sókat (mészkő, só stb) a mosdóról, mert ezek a felületkezelést károsíthatják, ami miatt az foltossá válhat.

CALYPSO márvány mosdó, fekete
SIMEON márvány és fém asztal 40

Rendszeres karbantartás

Mivel idővel a márvány vízhatlansága megszűnik, ezért időszakosan szükséges bizonyos ápolószerrel kezelni a felületét. Különösen akkor, ha nyirkos helyiségben használjuk és folyamatosan víz éri.

Márvány csillogásának visszaállítása

Időnként tisztítsa és fényesítse a mosdóját speciálisan márványra kifejlesztett ápolószerrel!

A csillogást helyreállító ápolószerek tisztítják, fényesítik és visszaállítják a márvány és a természetes kőmosdók (homokkő, gránit) fényét. Ezek a szerek eltüntetik a vízkőmaradványokat a mosdók és a burkolatok felületéről. Akár rendszeresen, akár időszakosan is használhatók a speciális márvány balzsam felvitele előtt. Ideális konyhai és fürdőszobai márvány vagy csiszolt kő felületekhez.

Ne feledje, hogy a márvány több száz éve ismert, mint rendkívül funkcionális és tartós felület. Valóban használatra készült, egy kevés figyelemmel hosszú évtizedeken keresztül fenntartható és élvezhető a fényűző szépsége.

KONI márvány állómosdó krémszínű