Kezelési útmutató

A terrazzo egy igen kemény, tartós anyag, és mindössze egy kevés gondoskodás szükséges szépségének megőrzéséhez.

Terrazzo terméken ne használjon savas tisztítószereket vagy súrolószert, például ammóniát, alkoholt, üvegtisztítót, fehérítőt vagy citrom levét, mert ezek lemarják a terrazzo felületét, és maradandót nyomot hagyhatnak rajta.

Ne használjon semmilyen súrolókefét vagy dörzsszivacsot, mert ezek felsértik a terrazzo felületét. A termék tartós impregnálással van ellátva, nem tapadnak meg rajta a szennyeződések.

Ne álljon a víz hosszú ideig a mosdóban! Mivel a terrazzo anyaga porózus, ezért magába szívja a folyadékot, ami miatt a felületén foltok keletkezhetnek. Ha már egyszer megjelenik a foltosodás, akkor azt nehéz eltávolítani, ezért inkább előzze meg a kialakulásukat.

A terrazzo mosdóját rendszeresen tisztítsa mosogatószerrel.  A mosdó fényének megőrzéséhez egyenletesen polírozza a felületet egy puha ronggyal.

Távolítsa el a szappan vagy tusfürdő maradványokat illetve a különböző ásványi sókat (mészkő, só stb) a mosdóról, mert ezek a felületkezelést károsíthatják, ami miatt az foltossá válhat.

Tömítésként az ecetes sziloplaszt is kerülendő!

ANATOLE terrazzo és fém asztalka confetti 40