Fürdőszoba bútorok, Termékápolás, Terrazzo

Mi a terrazzo?

A terrazzo tulajdonképpen egy öntött műkő, melyet homogén fényes felületűre csiszolnak. Nagyon kemény, kőszerű anyag. A vázat alkotót nemes kőzúzalék színe, szilárdsága és mérete adja a terrazzo tulajdonságait. Ez általában márvány, kvarc, gránit vagy gyöngyház. Még környezetbarát is lehet, mivel típusától függően újrahasznosított üvegből vagy más anyagokból készülhet, és nem bocsát ki mérgező vegyületeket. Kötőanyagnak általában cementet vagy műgyantát használnak. A terrazzo hihetetlenül tartós, alacsony karbantartást és nem könnyen felszívja a baktériumokat vagy a vizet.

ISA terrazzo mosdó szürke

 

A terrazzo olasz szó, jelentése: terasz. Eredetileg velencei építőmunkások használták, mint olcsó padlóburkolatot, hogy színesebbé tegyék teraszaikat. Már Krisztus előtti IX. századi padlókat is találtak. A későbbiekben építészek kezdték használták templomok katedrálisainak illetve padlózatainak készítéséhez. Akkoriban ebből az anyagból szinte csak műalkotásszintű padlóburkolatok készültek és csak művészeket bíztak meg a munkával.

ANATOLE fém és terrazzo asztalka szürke 40

A terrazzo sokoldalúsága és szépsége a mai építészek és tervezők számára is ideális anyag, amivel tartós és gyönyörű felületeket lehet létrehozni. Padló és falburkolaton kívül gyönyörű, különleges mosdók is készülnek belőle, melyek a luxust varázsolják be fürdőszobánkba.

PEGASE terrazzo mosdó, szürke 60

Terrazzo mosdóink tartósan impregnálva vannak, hogy megóvjuk őket a későbbi foltok által hagyott nyomoktól. Az anyag az impregnálás után leperget magáról minden folyadékot, szennyeződést és szép fényt kap. Ezzel az apró, egyszerű művelettel biztosítjuk terrazzo mosdónk tartósságát. Ebből adódóan egy egyszerű vizes szivacs elegendő a tisztán tartásához, agresszív tisztítószerek használata nem szükséges, sőt tilos is, mert ezzel megsérthető az impregnált felület.

ORION terrazzo mosdó, szürke 55

Ha szeretnél te is ilyen különleges mosdót, nézd meg TEAKshopunk jelenlegi kínálatát!

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük