Rózsafa, Tömörfa bútorok

Indiai rózsafa bútorok: a mesés kelet illatát hordozzák

A TEAKshop egyik legkülönlegesebb felülettel, erezéssel rendelkező darabjai a rózsafa (shesham) alapanyagú bútoraink. A nevével ellentétben ennek az egzota fafajtának  semmi köze nincs a kertekben növő rózsákhoz. Bár az igaz rá, hogy az illatos fanemek közé tartozik, így érthető a párhuzam. Az indiai rózsafa (mely számos megnevezéssel fellelhető, például sziszu/sissoo vagy sisam/shesham illetve paliszander) elsősorban Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban és Nepálban található meg hatalmas ültetvényeken. Ezekben az országokban az egyik legfontosabb a faanyag, a teakfa mellett. Viszont bátran használható, mert a teakfával ellentétben nem fenyegeti kipusztulás.

 

MEZZO rózsafa bővithető asztal 180x90

MEZZO rózsafa bővithető asztal 180×90

 

VILLA rózsafa dohányzó asztal 80x80

VILLA rózsafa dohányzó asztal 80×80

 

A rózsafa egyedülálló tulajdonságai

A rózsafa megjelenése igazán különleges: általában bíbor-vöröses-barnás színe van, sötétebb erezettel. Az indiai rózsafa a brazíliai rokonához képest sötétebb, akár lilás feketébe hajló, sokszínű, szépen erezett fa. Bármilyen helyiségben jól mutat, elegáns és egzotikus megjelenésű.

 

KWARTO rózsafa szekrény 40

KWARTO rózsafa szekrény 40

 

NOVA rózsafa fürdőszobai szekrény kerámia mosdóval 80

NOVA rózsafa fürdőszobai szekrény kerámia mosdóval 80

 

A rózsafa felhasználási területei

A rózsafa akár 15 méter magasra is megnő, és 1 méter átmérőjű használható törzset ad. Tudni kell róla, hogy egy eléggé durva keményfáról beszélünk, ami cserébe hihetetlenül tartós. Ellenáll a rovaroknak is. Mivel ilyen strapabíró faanyagról van szó, régen ágyúkat, vasúti talpfákat és hajókat is készítettek a felhasználásával. Látható, hogy a teakfához nagyon hasonló felhasználási területei vannak, amiről korábban itt írtunk.

 

TALIA magas fém és rózsafa pad 120

TALIA magas fém és rózsafa pad 120

 

MEZZO rózsafa szekrény 200

MEZZO rózsafa szekrény 200

 

Manapság leginkább bútorokat készítenek belőle. A rózsafa több mint 200 éve igen magas értéket képvisel a minőségi bútorkészítésben. Minősége a diófával és a mahagónival vetekszik. De hangszerek (például zongora), sílécek vagy éppen parketta gyártásához is előszeretettel felhasználják. Biliárdasztalok alapanyaga is lehet. Mivel jól faragható, esztergálható, ezért fafaragásokhoz, szoborkészítéshez is használják mint művészi alapanyagot.

 

OLIVER rózsafa TV szekrény 200

OLIVER rózsafa TV szekrény 200

 

NOVA rózsafa fürdőszobai szekrény lávakő mosdóval 80

NOVA rózsafa fürdőszobai szekrény lávakő mosdóval 80

A TEAKshop kínálatában található rózsafa bútorok értékét nem csak ez a különleges, egzotikus faanyag adja, hanem az egyedi, kézi megmunkálás is, ami egyébként minden egyes bútorunkra és kőmosdónkra is érvényes. Rózsafa bútorainkkal az egész lakást berendezheted a fürdőszobától az étkezőig, hiszen a fürdőszoba szekrénytől a kanapén keresztül az étkezőasztalig minden típusú bútor megtalálható. A rózsafa bútorokat ide kattintva csodálhatod meg. A rózsafa a teakfához hasonlóan értékes befektetés, hiszen minőségi faanyag,a mely évtizedeket kibír megtartva szépségét. Ahogy korábban a márványhoz kapcsolódóan is megjegyeztük: a nemes anyagok soha nem mennek ki a divatból, hiszen a trendek felett állnak.

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük