Tömörfa bútorok

A 10 leggyakoribb kérdés, amit ügyfeleink feltesznek

Ahogy korábbi cikkünkben megosztottuk, idén részt vettünk kiállítóként a Construma Otthon Design 2018 kiállításon. Sok-sok tapasztalattal gazdagodtunk, és nagy lelkesedéssel válaszoltunk a látogatók kérdéseire. Köszönjük a dicsérő szavakat és a rengeteg biztatást, amit kaptunk! Külön öröm volt a lakberendező szakma képviselőinek az érdeklődése. Ezek a visszajelzések megerősítették a TEAKhome csapatát abban, hogy van igény az egyedi, minőségi, formatervezett tömörfa bútorokra és kőmosdókra.

Mivel a TEAKhome azzal a küldetéssel indult el, hogy megismertesse az emberekkel a teakfát és a teakfa bútorokat, ezért örömmel vettünk minden kérdést. Akiknek meséltünk a teakfáról és persze a mosdóinkról, mindannyian nagyon nyitottak és érdeklődőek voltak. Sokszor meglepődtek és rácsodálkoztak arra, hogy milyen kivételes tulajdonságai vannak a teakfának. A design pedig osztatlan sikert aratott. Összegyűjtöttük, mik voltak a leggyakoribb kérdések.

 

BAKER teakfa fürdőszoba szekrény 115

BAKER teakfa fürdőszoba szekrény 115

 

#1: Mi ez a teakfa?

Sokan nem találkoztatok még teakfával (tikfának is írják, mi inkább a teak formát szeretjük), úgyhogy igyekeztünk minél több érdekes információt megosztani róla. Ami nem volt nehéz, mert nagyon sok érdekesség van a teakfával kapcsolatban.

A teakfa őshazája Délkelet-Ázsia, tehát egy egzotikus fáról van szó. De a legjobb minőségű teakfa Indonéziában található. Mivel a mi bútoraink mind indonéz teakfából készülnek, a magas minőség garantált. Erre nagyon büszkék is vagyunk.

Eredeti indonéz teakfát szerezni nem könnyű, hiszen az őshazájában nemzeti kincs, komoly állami felügyelettel lehet kereskedni vele. Emiatt a bútoraink ott helyben készülnek. Újrahasznosítással még tovább is használhatóak a teakfa bútorok vagy épületszerkezeti elemek, amivel megvédhetjük a teakfa erdőket.

A fa finom szemcséi közé zárva nagy mennyiségű természetes gumi és olaj található. Ez az oka annak, hogy a teakfának jobb időjárásálló tulajdonságai vannak, mint bármely más fafajnak.

A teak a tökéletes faanyag, mert kombinálja a tölgy keménységét, a cédrus vízállóságával és az akác korhadás-mentességével. A teakfát klasszikusan a hajógyártásban használják mind a mai napig.

 

JILL teakfa fürdőszoba szekrény 120

JILL teakfa fürdőszoba szekrény 120

 

#2: Ez tényleg vízálló??

A legtöbben ezt a kérdést tettétek fel nekünk az Otthon Design Kiállításon. A válasz a kérdésre: IGEN!

A teakfa bútorok valóban vízállóak, ami az egzotikus teakfa saját olaj-és gumitartalma miatt lehetséges. Ennek köszönhető, hogy kiválóan bírja a párás környezetet. Továbbá nem gombásodik, nem korhad, nem vetemedik el. Ellenáll az időjárás viszontagságainak: szélnek, napnak, esőnek.

 

EDGAR teakfa és kerámia fürdőszoba szekrény 120

EDGAR teakfa és kerámia fürdőszoba szekrény 120

 

#3: Nehéz tisztítani? Felületkezésre szükség van?

Sokan arra voltak kíváncsiak, hogyan kell ápolni a bútorokat. Meglepődtek, amikor elmeséltük, hogy a teakfa bútorok nem igényelnek különösebb ápolást, ahogyan a mosdóink sem. A teakfa bútoroknak nincs szükségük tulajdonképpen felületkezelésre sem. Amennyiben azt szeretnénk, hogy legyen fénye a bútornak, úgy 2-3 évente elegendő kezelni teakfaolajjal. Ami nem változtat a fa tulajdonságain, csupán a megjelenésén.

 

UGO teakfa fürdőszoba polc 100

UGO teakfa fürdőszoba polc 100

#4: Mivel tisztítsuk a kő mosdókat?

Minden mosdónk felülete impregnálva van, így nem tapad meg rajta semmilyen szennyeződés. A tisztításához pedig elegendő egy vizes szivacs. Ez érvényes a márvány, kő és terrazzo mosdókra is. Kifejezetten tilos bármilyen vegyszeres kezelés. A mosdók olyan hosszú életű kezelést kapnak, amit később sem kell megújítani. Nem kell utólag időnként újra impregnálni őket. A fogkrém pedig ugyanúgy nem mutat jól természetesen ezeken a mosdókon sem, ahogyan egy sima porcelán mosdó esetében.

 

MILOS kő mosdótál

MILOS kő mosdótál

#5: Mi az a terrazzo?

A terrazzo tulajdonképpen egy öntött műkő, melyet homogén fényes felületűre csiszolnak. Nagyon kemény, kőszerű anyag. A vázat alkotót nemes kőzúzalék színe, szilárdsága és mérete adja a terrazzo tulajdonságait. Ez általában márvány, kvarc, gránit vagy gyöngyház. Még környezetbarát is lehet, mivel típusától függően újrahasznosított üvegből vagy más anyagokból készülhet, és nem bocsát ki mérgező vegyületeket. Kötőanyagnak általában cementet vagy műgyantát használnak. A terrazzo hihetetlenül tartós, alacsony karbantartást és nem könnyen felszívja a baktériumokat vagy a vizet.

 

PEGASE terrazzo mosdó, szürke 60

PEGASE terrazzo mosdó, szürke 60

 

#6: Hogy tudom összeszerelni a bútorokat?

Jó hírünk volt azoknak, akik amiatt aggódtak, hogy esetleg nem tudnák összerakni a bútorokat. A mi bútoraink szinte mindegyike készreszerelt, vagyis a megrendelés után a futárszolgálat házhoz viszi a kiszemelt darabot, az új tulajdonos kicsomagolja, és elhelyezi a lakásban. Ezen kívül már csak annyi dolga van, hogy élvezze a teakfa csodás látványát és a fa kellemes illatát.

 

HONORINE  alacsony teakfa szekrény 165

HONORINE alacsony teakfa szekrény 165

#7: Csak fürdőszobában használhatom ezt a szekrényt?

Felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet, ha a kiállított szekrényt nem a fürdőszobában tudná elképzelni az érdeklődő? Ez esetben azt mondhatjuk, hogy nyugodtan tegye akár a nappaliba vagy a hálószobába, hiszen a bútorok nincsenek előfurva a csapoknak. Így bármelyik helyiségben használhatóak. Ha nem mosdót, hanem például egy televíziót teszünk rá, akkor máris TV állványként funkcionálhat.

 

MINIMALYS teakfa fürdőszoba szekrény 145

MINIMALYS teakfa fürdőszoba szekrény 145

 

#8: Milyen hosszú a szállítási határidő?

Örömmel vettük, hogy többen elmondták, követik a Facebook oldalunkat és gyakran ellátogatnak a TEAKshopba is. Itt barangolva azonban felmerült többekben a kérdés a szállítási határidőkkel kapcsolatban. A webshopban minden egyes termékünknél külön fel van tüntetve a várható szállítási határidő. Amennyiben raktáron van a termék, a fizetést követően 4 munkanapos szállítást vállalunk. Ezen kívül jellemzően 15, 25, 45 és 155 napos határidőkkel kell számolni.

FONTOS: a szállítási határidőket hetente többször frissítjük, ezért lehetséges, hogy ami tegnap még 150 nap volt, az ma már lehet, hogy csak 40 nap. Átmenet nincs, csak átugrás egyikről a másikra. Ezért érdemes Katalin kolléganőnktől rákérdezni a várható szállításra, amit minden termékünknél meg lehet tenni egy információkérő gomb segítségével. Kellemes meglepetés is érhet bennünket.

 

JIN-JANG teakfa polc 100

JIN-JANG teakfa polc 100

#9: Nem találok olyan bútort, amit szeretnék!

Többen is kérdezték, hogy mi van abban az esetben, ha nem találnak a kínálatunkban megfelelő bútort, van -e lehetőség egyedi gyártásra. Minden esetben elmondtuk az érdeklődőknek, hogy foilyamatosan kerülnek fel új termékek a TEAKshopban, többszáz új termék vár feltöltésre. Ezért bátran kérdezzék meg Katalin kolléganőnket, mert nagy valószínűséggel talál olyat, ami megfelel az elvárásoknak.

 

GRETA teakfa gardrób 220

GRETA teakfa gardrób 220

 

#10: Mi történik, ha nem tetszik a bútor?

Mivel a bútoraink és mosdóink is a webshopunkon keresztül vásárolhatóak meg, ezért a 14 napos elállási jog érvényes. Úgyhogy valóban kockázatmentesen vásárolhatnak ügyfeleink a TEAKshopból. Bizunk minden termékünk minőségében, hiszen prémium alapanyagból készülnek, kézi készítéssel.

Maradt még kérdésed? Bátran tedd fel hozzászólásban vagy küldj nekünk üzenetet! Szívesen válaszolunk a kérdésekre, hiszen szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a teakfa szeretete. Ha szeretnéd követni a blogot vagy érdekelnek az újdonságaink, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük