Tömörfa bútorok

Drága vagy értékes a tömörfa bútor?

tömörfa bútor ára

Írtunk már erről a témáról korábban itt, akkor kifejezetten a teakfa bútorok kapcsán. Bár ez másfél éve volt, de időről-időre érkeznek olyan reakciók, hogy „Nem semmi árakkal dolgoznak” vagy „Még jó, hogy lehet kapni…”. Ezért most újra elmondjuk, hogy mit gondolunk arról, hogy egy tömörfa bútor mennyire drága.

SERENA teakfa fürdőszoba szekrény 165

SERENA teakfa fürdőszoba szekrény 165

Mit tartalmaz az ár?

Az egyértelmű, hogy ha valaki olcsó bútort keres, akkor nem tömörfát fog választani. A valódi fa és a bútorlap két teljesen különböző kategória, ezért semmi értelme nincs annak, hogy összehasonlítsuk őket. A körte és az alma tipikus esete. A tömörfa bútorok a legjobb minőségű faanyagból készülnek, gyakran egzóta fajtákból mint teakfa, akácia, mahagónifa, amelyek rendkívül értékesek, és olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amivel egy furnér nem. Például a teakfa esetében egy anyagában vízálló fáról beszélünk, ami évtizedekig megőrzi szépségét.

A bútorlapból gyártott termékeket általában tömegesen gyártják, míg egy tömörfa bútor gyakran egyedi, külön megrendelésre készül. Ha megnézed a TEAKhome bútorait, láthatod, hogy azokat kézzel, nagy szakértelemmel és tisztelettel készítik. Aminek természetesen megvan az ára.

Az árban tehát fontos tényező a minőségi, tartós faanyag és annak az egyedi feldolgozási módja. Amit még nem szabad elfelejteni, főként az egzóta fafajták esetében a szállítási költség. A TEAKhome kínálatában található bútorok és mosdók mind Indonéziában készülnek, ráadásul átláthatóan, fair trade módon, vigyázva a fenntarthatóságra.

FRIDA teakfa szekrény 205

FRIDA teakfa szekrény 205

 

KARL tölgyfa mosdószekrény lávakő mosdóval 60

KARL tölgyfa mosdószekrény lávakő mosdóval 60 5

 

A tömörfa bútor befektetés

Visszatérve az árra, az olcsó bútort keresők valószínűleg nem hosszú távra terveznek. Mit értünk hosszú távon? Minimum évtizedeket. Mondok egy példát: egy tömör tölgyfa bútor megfelelően száraz körülmények között akár 600-1000 évet is kibír! De a teakfa is kiáll 70 évet kitéve az időjárás viszontagságainak bármiféle kezelés nélkül. Megfelelő karbantartással természetesen sokkal hosszabb ideig megőrizhetjük az állagát.

Vagyis aki tömörfa bútort vásárol, az akár több generációnak is tovább örökítheti. Egy letisztult designnal tervezve pedig nem fog kimenni a divatból. Egyébként is az ilyen nemes anyagokból készült darabok idővel klasszikussá válnak.

RAFAEL mangófa karosszék

RAFAEL mangófa karosszék

 

SCRULA BAMORO márvány mosdó,kerek, szürke

SCRULA BAMORO márvány mosdó,kerek, szürke

A formatervezés értéke

Egy bútor értékének fontos tényezője, az alapanyagon és a szakmunkán kívül, a design is. Ha csak a TEAKhome bútorait nézzük, számos kiváló francia és skandináv formatervező kreativitása és zsenialitása jelenik meg bennük. Folyamatosan fejlesztenek, újabb és újabb praktikus megoldásokat találnak ki, anyagokkal és formákkal kísérletezve hoznak létre egyedi, mégis a hétköznapi életben is jól használható darabokat. Vajon azok, akik csak az árat nézik, látják egy –egy bútor mögött ezeket a fantasztikus tervezőket és asztalosokat?

THAKI mahagónifa konzol 80, fekete

THAKI mahagónifa konzol 80, fekete 3

Valódi élmény vásárlás helyett

Összefoglalva tehát, egy tömörfa bútor értéke a formatervezésben, alapanyagban, a kézi megmunkálásban rejlik. Magas minőséget csak megfelelő árszínvonal mellett lehet biztosítani. Nálunk alap a magas minőségű termék és a barátságos ügyfélkezelés. Olyan ár-érték arányt tudunk adni, ami nem indokolja, hogy túlárazottnak érezzék a termékeinket. Ezek nem méregdrága design bútorok, amik a következő szezonban már idejétmúlttá válnak.

ROMEO fürdőszoba szekrény 120 falraszerelhető

ROMEO fürdőszoba szekrény 120 falraszerelhető

De számunkra mégis a legfontosabb, hogy mi valódi élményt szeretnénk nyújtani a vásárlóinknak, nem csak eladni nekik egy terméket. Szeretnénk átadni a rajongásunkat a tömörfa bútorok iránt, szaktanácsot adni, együtt gondolkodni és osztozni  ügyfeleink örömében, amikor hetek múlva elküldik nekünk újonnan berendezett otthonukról készült fotóikat. Ezt nem lehet összehasonlítani a nagy multik által nyújtott lehetőségekkel.

Kattints ide, és tekintsd meg kedvezményes bútorainkat!

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük