Lakberendezési stílusok, Rólunk szól, Tömörfa bútorok

A modern francia stílus egy formatervező szemével

modern francia stílus

A francia lakberendezést leginkább a vidéki hangulatot árasztó bájos Provence stílussal azonosítják, esetleg a fényűző, kastélyokat idéző enteriőrökkel. A TEAKhome Kft. francia tulajdonosa, Alain Becker most elárulja, hogy milyen az igazi modern francia életérzés: izgalmas, eklektikus, elegáns és még ennél is sokkal több. (Riport)

LINE teakfa és márvány mosdószekrény 85

Hogyan lehetne megfogni a modern francia stílus lényegét?

Ennek a stílusnak nagyon sokféle apró összetevője van. Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy szereti a tágas, fényes tereket. A színes falak szintén rendkívül hangsúlyosak, játszik a színekkel, imádja a kontrasztokat. A sokszínűség nem csupán a belső terek falain jelenik meg, hanem a berendezési tárgyak, a bútorok és a dekoráció anyagában is. Előszeretettel választunk olyan bútorokat, kiegészítőket amelyek különleges, minőségi anyagokból készültek, mint a tömörfa, márvány, rattan, fém vagy bőr. Ezeket az anyagokat izgalmasan lehet egymással kombinálni, megannyi szín, textúra, minta és illat keveredik egymással.

OSCAR tölgyfa szekrény 240

LISON üvegajtós fém fürdőszoba szekrény 120

 

Milyen anyagokat, színeket részesítenek előnyben?

A francia stílusnál fontos a minőség és a természetes anyagok. A tömörfa és a kő igazán kedvelt anyagok, de a fém is gyakran megjelenik a bútorok tervezésekor. A tömörfa bútorokhoz szívesen használunk egzóta fajtákat. Az egyik legnépszerűbb a teakfakfa, de széles a paletta az akáciától a mahagónifáig.

ZEN ALCO TIPO teakfa könyvespolc 90x180

ANOA teakfa TV szekrény 180

Milyen dizájn jellemzi ezt a francia stílust?

Az egyszerű formák, letisztult vonalak abszolút meghatározóak. De ahogyan az anyagok keverednek egymással, úgy a stílusok is. Sokféle stílus elemeit ötvözik egymással a dizájnereink a skandinávtól az indusztriálison át az etnóig.

KWARTO teakfa fürdőszoba szekrény, fiókos 110

 

TWIG rózsafa tükrös polc 150

METRIC rózsafa fotel

A nyers, ipari anyagok, mint a fém vagy a kő, tökéletesen egybeolvadnak a valódi fa melegségével. A fények, színek, anyagok játékával kis helyiségekből is tágas, kényelmes teret varázsolnak.

Mi volt a TEAKhome megalapításával a célja?

A francia életérzésnek és a teakfa szeretetének az átadása volt a fő motivációnk. Termékeink kézzel, egyedileg készülnek, a fát tisztelettel megmunkálva, mintha személyesen az adott ügyfelünk számára készültek volna. A tartós alapanyagoknak köszönhetően életre szóló darabok születnek. Nálunk mindenki VIP-ügyfél, Katalin segíti vásárlóinkat szaktanácsadással online, telefonon vagy személyesen a bemutatótermünkben a tervezéstől egészen a megvalósításig. Majd együtt örülünk a végeredménynek, amit szívesen mutatnak meg nekünk fotóikon. És tudják, hogy tőlünk később is kérdezhetnek.

TEAKhome Székesfehérvár

A képen Alain Becker a TEAKhome székesfehérvári bemutatótermében

A cikk a Veranda lakberendezési magazin 2019/5. számában jelent meg. Már kapható az újságárusoknál.

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük