Falpanel, Munkalapok, Teakfa

Tömör teakfa munkalapok konyhába, fürdőszobába

indonez-teakfa-munkalapok-teakhome

Tagadhatatlan tény, hogy a tömörfa munkalapok gyönyörűek, melegséget visznek a helyiségbe, és ráadásul bármilyen stílusba beilleszhetők, akár a klasszikus, akár a modern stílus áll közelebb a szívünkhöz. Mégis sokan tartanak attól, hogy nem elég tartósak vagy ellenállóak. Most bebizonyítjuk, hogy igenis bátran használhatunk valódi fából készült pultanyagot a konyhába vagy fürdőszobába is! Csupán a megfelelő faanyagot kell kiválasztani, és kell egy kis odafigyelés, de cserébe egy csodás munkafelületet kapunk, ami igazán strapabíró és egyedi.

Milyen fából érdemes munkapultot beszerezni?

Mindenképpen keményfát kell választani, mint a tölgy, a dió vagy a teakfa. Ezek a faanyagok igazán tartósak, és a maga nemében mindegyik gyönyörű, sajátos erezettel és színárnyalatokkal. Azonban vízállóság szempontjából a teakfa kiemelkedik a mezőnyből, hiszen természetes olaj-és gumitartalmának köszönhetően vízálló, és ellenáll a penésznek is. Mivel egy egzotikus faanyagról van szó, ezért kifejezetten jól bírja a párát, sőt igényli is! Nem beszélve arról, hogy joggal hívják a fák királyának, hiszen nem csak a tartóssága, hanem a csodálatos megjelenése miatt is kiérdemelte ezt a titulust.

 

teakfa_munkalap teakhome

A tömörfa munkalap előnyei

 • Mindenhez illik: a tömörfa szinte minden színnel és stílussal jól mutat. Univerzálisan használható!
 • A korral nemesedik: Ahogyan a jó bornak, úgy a tömörfának is jól áll a kor. Idővel nemesedik, patinásodik, amit sokan szeretnek, hiszen jól passzol a vintage hangulathoz. A teakfa esetében például egy ezüstös patinás réteg alakulhat ki. De ha eredeti szépségét szeretnénk megőrizni, arra is vannak megfelelő ápolószerek.
 • Időtlen stílus: az olyan nemes anyagok mint amilyen a tömörfa egyszerűen nem mennek ki a divatból. A folyton változó trendektől függetlenül mindig jelen van a lakberendezésben.
 • Higiénikus: Mivel munkalapokat konyhában vagy fürdőszobában használunk, ezért fontos a higiénia. Nos, a fa természetes antibakteriális tulajdonságai miatt nem is kell aggódnunk emiatt, ha a felületére odafigyelünk, és rendszeresen olajjal kezeljük.
 • Egyedi megjelenés: a fa egy élő anyag, és ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma fa sem, így tökéletesen egyedivé varázsolhatjuk vele a helyiséget.
 • Tartós: A fából készült munkalapok hihetetlenül strapabíróak, és a késnyomok vagy tökéletlenségek sokkal könnyebben eltüntethetők (egy kis csiszolással és olajozással), mint más munkalapanyagok esetében. Ha a felület megkapja a megfelelő gondoskodást, generációkon keresztül kitart.
 • Környezetbarát: A fenntarthatóság szempontjából is tökéletes választás a tömörfa munkalap. Válasszunk felelős erdőgazdálkodásból származó faanyagot.

 

teakfa munkalap több méretben

A tömörfa munkalap hátrányai

 • Rendszeres ápolást igényel: A fa munkalap jó állapotának megőrzése érdekében rendszeres olajozást igényel. Ez azért fontos, mert ha nem kapja meg a megfelelő felületkezelést, porózussá válhat, és a baktériumok könnyebben elszaporodhatnak.
 • Vízkár: Ha nem teakfa munkalapot választunk, és az nincs megfelelően védve, a kiömlött víz károkat okozhat (foltokat vagy egyenetlenséget, ha megszívja magát). Teakfa esetében még a rendszeres vízterhelés sem jelent problémát. Ráadásul nyomás hatására nem törik szét, vetemedik, hajlik vagy reped.
 • Vigyázni kell a felületi sérülésekkel: Ahhoz, hogy megőrizzük a fa eredeti szépségét és épségét ne aprítsunk közvetlenül a felületén, mert az nyomokat hagyhat. Mindig használjunk külön vágódeszkát!
 • Forró edényeket ne tegyünk rá: A forró edények nyomot hagyhatnak a fa felületén, amit csiszolással és újraolajozással eltávolíthatunk, de ha meg akarjuk magunknak spórolni ezt a munkát, akkor ne tegyünk közvetlenül a fa munkapultra forró serpenyőt.

Vannak előnyei és hátrányai is a tömörfa munkalapoknak, ahogy minden más pultanyag esetében is. De csak egy kicsit több odafigyelés szükséges, és cserébe egyedi és természetes hangulatot kapunk, amitől egyszerre lesz otthonos és lenyűgöző a végeredmény. A teakfa ráadásul kiváló időjárásálló tulajdonságai miatt kültéren is megállja a helyét, egy grillező mellé a legtökéletesebb munkapult lesz, ami bírja az esőt és az erős napsugárzást is!

 

vízálló teakfa lap felülete

Teakfa munkalapok többféle méretben

A TEAKhome kiváló minőségű indonéz teakfa munkalapjai többféle hosszúságban és vastagságban is elérhetőek, hogy azok is megtalálják a megfelelőt, akik csak egy pultra helyezhető mosdóhoz keresnek alapot, de azok is, akiknek hosszabb konyhapulthoz van szükségük munkalapra. A 30 mm-es munkalap kiválóan alkalmas nehezebb kőmosdók alá is. Elérhető méretek:

A teakfa nem csak munkapultnak, hanem padló-és falburkolatok, abkakpárkánynak, dekorációs elemek vagy szauna kiegészítők készítésére is alkalmas. Ezért más jellegű projektekhez is ajánljuk akár kültéren, akár beltéren, ha vízálló, tartós, ellenálló faanyagra van szüksége. Minden darab kézzel készített, és gondos minőségellenőrzés után érkeznek raktárunkba egyenesen Indonéziából.

A tömörfa ápolásához is tudunk tanácsot adni, és ápolószereket és olajokat is talál webáruházunkban. Segítünk, hogy sokáig megőrizhesse a faanyag szépségét!

Tömör teakfa munkalap kínálatunkat itt találja! Ha kérdése van, keresse bátran Katalint!

 

teakfa-munkalapok-teakhome

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük