Lakberendezési stílusok

Japandi stílus: a skandináv és a japán stílus harmóniája

teakhome-japandi-stilus

Mit szólna hozzá, ha a minimalista skandináv stílus praktikusságát ötvözné japán stílusjegyekkel az otthonában? A végeredmény a harmónikus japandi stílus, aminek a letisztultságát megfűszerezi a távol-keleti zen életérzés. Mindkét stílusra jellemző a minimalizmus, így tökéletesen párosítható egymással. Mutatjuk, hogyan alakíthatja ki a japandi stílust otthonában!

 

PATIO teakfa TV szekrény 200

PATIO teakfa TV szekrény 200

 

Letisztult, minimalista stílusjegyek

A skandináv irányzat alapja a minimalizmus, a letisztult vonalak és a funkcionális darabok. Ezek az elemek a japán stílus sajátjai is, de tovább gazdagítva könnyed eleganciával. A japán stílusra jellemző hidegséget kiválóan ellensúlyozza a skandináv stílus melegsége és otthonossága. Most minden az egyszerűségről szól, ezért olyan bútorokat válasszunk, amelyekre a minimalista design a jellemző, és vigyázzunk arra, hogy a ne zsúfoljuk túl a belső teret.

 

YUKI újrahasznosított fenyőfa ruhásszekrény 150x60

YUKI újrahasznosított fenyőfa ruhásszekrény 150×60

 

GASPARD rózsafa asztalok

GASPARD rózsafa asztalok

 

ARKO mangófa konzolasztal 123

ARKO mangófa konzolasztal 123

 

Valódi fa bútorok

A természetesség is közös ebben a két stílusirányzatban, ezért a tömörfa bútorok kapják a főszerepet. A fa egyedisége, selymes tapintása és a fafajtára jellemző különleges illat teremti meg a kellemes, megnyugtató atmoszférát. A kezeletlen tömörfa bútorok tökéletesen beleillenek a japandi stílusba, de a Távol-Keletet idéző bútorokhoz passzolnak a karakteres színek is, aminek jellegzetes példája a THAKI kollekció fekete mahagóni bútorai. A bútorok designjára az egyszerű, letisztult vonalvezetés a jellemző. A funkcionalitás van a középpontban, ennél a stílusnál nem a túldíszítettség a jellemző, csak a finom részletekben, mint egy szép faragás vagy réz fogantyú jelenik meg a díszítés.

 

CLOVIS tölgyfa konzolasztal 142

CLOVIS tölgyfa konzolasztal 142

 

AME szilfa könyespolc

AME szilfa könyespolc

 

TEMIS akáciafa dohányzóasztal 80

TEMIS akáciafa dohányzóasztal 80

 

Natúr vagy hangsúlyos színek?

Ahogyan a bútoroknál is a természetesség, a tömörfa dominál, úgy a színek, minták és anyagok tekintetében is a természetes anyagokon és neutrális színeken van a hangsúly. Bár lehet ötvözni a neutrális színeket a japán stílusra jellemző vidám színekkel, de nem szabad túlzásba esnünk. A japandi stílusnál minden a természetességről, egyszerűségről és fenntarthatóságról szól.

 

AYA újrahasznosított fenyő asztal 100x200

AYA újrahasznosított fenyő asztal 100×200

 

SPHERE BI JIN-JANG teakfa polc 155x155 03

SPHERE BI JIN-JANG teakfa polc 155×155

 

THAKI fenyőfa konzolasztal, fekete 130

THAKI fenyőfa konzolasztal, fekete 130

 

SUI fenyőfa szekrény 190

SUI fenyőfa szekrény 190

 

Fókuszban a funkcionalitás

Az már kiderült az eddigiekből, hogy a túldíszítettség nem jellemző a japandira, minden minimalista, letisztult. A design nem mehet a funkcionalitás rovására. Ennek a jegyében az enteriőr kialakításánál olyan tereket hozunk létre, amelyek légiesek, tágasak, minden túlzsúfoltságot kerülve. A funkcionalitás mellett a kényelem is nagyon fontos.

 

SETI fenyőfa szekrény 120

SETI fenyőfa szekrény 120

 

KALIF teakfa heverő

KALIF teakfa heverő

 

MASHA mahagónifa szekrény

MASHA mahagónifa szekrény

 

Természetes kiegészítők

Ehhez a stílushoz tökéletesen illik a rattan és a bambusz is, így bátran választhatunk ilyen anyagból készült kisbútorokat vagy dekorációt. Ezzel csak tovább növeljük a természetes hatást. És mi más kellene még egy japandi stílusú térbe? Növények! Vegyük körbe magunkat szobanövényekkel, amitől a természetben érezhetjük magunkat. A tömörfa bútorokkal, rattan és bambusz kiegészítőkkel igazi oázist alakíthatunk ki magunknak. A kerámia vagy agyag lakásdekoráció is jó választás, amivel tovább fokozható a naturális hatás. Törekedjünk az egyszerűségre!

 

ONDINE rattan ágyvég 160

ONDINE rattan ágyvég 160

 

ALIX mindifa és rattan konzol 140

ALIX mindifa és rattan konzol 140

 

SOA rattan pad 160

SOA rattan pad 160

 

 

Összefoglalva tehát a japandi stílus a minimalizmusra, funkcionalitásra és kényelemre fókuszál a belső terek kialakításánál, amit természetes anyagokkal, neutrális színekkel és minimális díszítéssel ér el, ötvözve a skandináv és japán stílus elemeit. Az otthon melegsége a távol-kelet eleganciájával tökéletes kombinációt alkot.

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük