Tömörfa bútorok, Újrahasznosított fa

Bútorok újrahasznosított faanyagból: a történet folytatódik

Újrahasznosított tömörfa bútorok

A tömörfa bútornak múltja van. Egy minőségi darab gyakran generációról generációra öröklődik, és továbbviszi tulajdonosainak történetét. Egy régi bútor mesélni tud, magába szívja a privát történelmünket. Aki tömörfa bútorral rendezi be az otthonát, az évtizedekre tervez és a természetes faanyag szeretete motiválja.

JUNIE kisasztal 115

JUNIE kisasztal 115

 

A régi faanyag új élete

Mivel a tömörfa megfelelő gondoskodással nagyon sokáig megőrzi szépségét, ezért a faanyagot újrahasznosíthatjuk azáltal, hogy új életre keltjük egy új designnal. Ezzel megmentjük az értékes fát, és a környezettudatosság szempontjából is okos döntést hozunk. Ráadásul ez lehet, hogy nem csupán újrahasznosítás, hiszen új funkciót is kaphat: ami korábban szerkezetfa volt, most bútorként születik újjá. Ez az upcycling lényege, hogy szemben az egyszerű újrafelasználással (recycling), teljesen új funkciója lesz az adott tárgynak.

BROOKLYN újrahasznosított fa könyvespolc 180

BROOKLYN újrahasznosított fa könyvespolc 180

 

Gyakori, például a teakfa esetében, hogy régi épületek, hidak szerkezeti elemeit vagy vasúti talpfákhoz használt faanyagot használnak fel újra, és készítenek belőle praktikus és modern, egyedi designnal megálmodott bútordarabokat, ahelyett, hogy elégetnék azokat. Ezek a faanyagok nem ritkán akár több száz évesek, igazi patinás darabok, amelyeknek történetük van. De a folyók mellől összegyűjtött uszadékfák vagy ágak felhasználásával is csodás bútorok készülnek.

KILIM teakfa polcos tároló állvány 160

KILIM teakfa polcos tároló állvány 160

 

Újrahasznosított bútorok: minőség és történelem

A mai fogyasztói kultúrában, ahol a gyakran változó trendek diktálnak, igazán egyedülálló érzés egy olyan bútort birtokolni, aminek már több évtizedes (vagy akár több száz éves) múltja van. A bútor saját múltja egybefonódik az új tulajdonosának történetével.

MARCEAU teakfa pad 120

MARCEAU teakfa pad 120

 

HERMIONE fenyő és kerámia fürdőszoba szekrény 90

HERMIONE fenyő és kerámia fürdőszoba szekrény 90

 

Az újrahasznosított tömörfa bútorok a minőséget képviselik, amit a nemes faanyagok szépsége és tartóssága biztosít. Az újrafelhasznált faanyagokban előforduló enyhe tökéletlenségek csak fokozzák a belőlük készült tárgyak egyediségét, természetességét, patinát, bájat kölcsönöznek neki. Ezeknek a daraboknak éppen ezek adják a varázsát, és tovább növelik annak értékét.

LANCELOT szilfa és fém dohányzó asztal

LANCELOT szilfa és fém dohányzó asztal

 

Bútorok újrahasznosításra tervezve

A TEAKhome tömörfa bútorainak összeszerelésekor nem használunk fém kötőelemeket, helyette csapolásos és ragasztásos technikát alkalmaznak a szakembereink. Ennek a precíz kivitelezésnek köszönhetően nem sérül az értékes faanyag, és megkönnyíti az újrahasznosítást is.

SERENA teakfa fürdőszoba szekrény 100

 

Egy ilyen bútor azoknak való, akik tisztelik a fát, szeretik az egyedi darabokat, fontos számukra, hogy ne csak egy divatos bútort kapjanak, hanem egy olyan különleges darabot, ami büszkén hirdeti a múltját. És ezáltal a fa életének egy fejezetévé válik tulajdonosa története is.

TWIST teakfa éjjeli szekrény

TWIST teakfa éjjeli szekrény

ESTHER újrahasznosított fenyőfa tálaló szekrény 120x230

ESTHER újrahasznosított fenyőfa tálaló szekrény 120×230

 

Válasszon újrahasznosított faanyagokból, kézzel, egyedileg készített búrorainkból ide kattintva, ha pedig kérdése van, keresse Katalint!

Back to list

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük