Tömörfa bútorok

Neo-etnikus stílus: Kalandozás távoli tájakon

neo-etnikus-stilus-teakhome

Az etnikus stílusról sokan azt gondolják, hogy kicsit megfoghatatlan, amiben van is némi igazság, hiszen sokféleképpen megvalósítható. A népművészeti elemek, a más kultúrákra és távoli országokra jellemző színek, anyagok, formák fókuszba helyezése adja az esszenciáját. Ennél a stílusnál nagyon fontos a természetközeliség, ami a természetes anyagokat mint a tömörfa, bambusz, rattan helyezi előtérbe, és a térben a növények is szerepet kapnak. Utazásra hív egy ilyen enteriőr, anélkül, hogy ki kellene lépnünk a saját otthonunkból. Az etnikus stílust az teszi olyan megfoghatatlanná, izgalmassá és változatossá, hogy attól függően, milyen kultúra elemeit visszük bele a designba, más és más lesz a hangulat. A turizmus növekedése magával hozta ennek a stílusnak az egyre erősödő népszerűségét.

 

ARKO mangófa szekrény 120

 

A francia designereink neo-etnikus darabjai a kulturális sokszínűséget modern elemekkel gazdagítják. A hagyomány és a kortárs egyszerre van jelen bennük. Kalandozásra hívnak, felkeltik a kíváncsiságunkat. A kézműves alkotások tökéletesen beleillenek a modern lakberendezésbe, melyek az esztétikum és a funkcionalitás egyedi megtestesítői. A tervezők az első pillantásra összeegyeztethetetlennek tűnőt: a szabadulás vágyát és az otthoni kényelmet ötvözik.

A távol-keleti kultúrák ízei különleges atmoszférát teremtenek. A YUKI és a SUI kollekció segítségével átélhetjük ezt a hangulatot.

 

YUKI újrahasznosított fenyőfa tálalószekrény 150x60

 

SUI fenyőfa szekrény 190

 

A neo-etnikus darabokat a minimalista kontúrok, letisztult vonalak jellemzik. Nincsenek hangsúlyos díszítések, csak minimális. A természetes, kezeletlen anyagok eredetisége és a hagyományos, funkcionális bútorok ihlették ezeket a bútorokat. Szép példája a MARCEAU teakfa pad.

 

Marceau teakfa pad

Ezek a darabok nagy használati szabadságot nyújtanak, hiszen több funkciós bútorkként is használhatóak. Például a HAZEL tálalószekrényben van hely az ágyneműknek és edényeknek, mi döntjük el, milyen szerepet szánunk neki.

 

HAZEL újrahasznosított fenyő- és szilfa szekrény 200 cm

 

Újabb példa a multifunkcionalitásra a PIO termékünk, ami széknek és alkalmi asztalnak, míg a KIM konzolasztal akár íróasztalként is használható.

 

PIO újrasznosított fenyő ülőke

 

KIM újrahasznosított fenyő- és szilfa konzolasztal 142x55

 

Ezek a kollekciók a képzeletről szólnak: anyagok keverékeiről, modernizált vonalairól és a hagyományos formák újraértelmezéséről. A MILO és a MADI szekrényeinket modern vonalai és a tömörfa rusztikus megjelenése teszi egyedivé.

 

NAHTA újrahasznosított szilfa és kő konzolasztal 140x50

 

MADI újrahasznosított fenyő- és tölgyfa komód 3 fiókkal

 

A LISBETH, ALIX és ANOUK meleg és hívogató térré varázsolják otthonát. Szilfából vagy mangófából készültek, csillogó színű fafajták, néha rattan díszítéssel kiegészítve.

 

LISBETH szilfa és rattan tárolószekrény 180x90

 

ALIX mindifa és rattan konzol 140

 

ANOUK mangófa asztal 180x90

 

A merész darabok inspirálnak, a világra nyitott enteriőrről beszélnek. A MILO egy kezeletlen mangófából készült bútor, meglepő textúrával.

 

MILO mangófa szekrény 164

 

A FADO kollekció is a természetesseg és a minimalizmus jegyében született, melynek kényelmét akár kint, akár bent is élvezhetjük. Az egzotikus, indonéz teakfa különleges megjelenése és a fa bőrhöz hasonló illata izgalmas utazásra visz bennünket.

 

FADO teakfa kerti kávézóasztal 145x77

 

 

Ezek a távoli országokba vezető utazásokat idéző ​​kollekciók kivételes darabokat tartalmaznak, amelyek idővel patinásodnak. Hazavihetjük a távol-kelet harmóniáját a JIN-JANG teakfa polcokkal.

 

SPHERE BI JIN-JANG teakfa polc 155x155 03

 

JIN-JANG teakfa polc 100

 

A neo-etnikus stílus nem a modern trendekre támaszkodnak, hiszen ezek az ősi hagyományokból merít. Tudatalattinkban gyökerezik a vágy az ismerős, tradícionális, akár több ezer éves értékek iránt. Íme a BILAL és a THAKI kollekció látványos darabjai.

 

BILAL mangófa és terrazzo szekrény 180x70

 

THAKI fenyőfa konzolasztal, fekete 130

 

FRIDA teakfa szekrény 205

 

Kínálatunkban számos neo-etnikus darabból válogathat, rengeteg anyagból, színből és formából. Akár csak egy-egy bútorral szeretné becsempészni az egzotikus hangulatot, akár az egész lakást szeretné ebben a stílusban berendezni, biztosan megtalálja az Önnek tetsző bútordarabokat a ruhásszekrényektől az ágyvégekig. Engedje magát elvarázsolni a távoli kultúrák különleges atmoszférájával!

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük